(stranica je u izradi i ako hitno želite više informacija o NoEmStilOKu ili da ga preuzmete javite mi se)

Zašto praviti novi CMS kada ih na tržištu ima pregršt?


Na ovo pitanje sam odmah sebi odgovorio: ja sam programer i volim da imam dodatnu kontrolu nad onim što radim. Napraviću CMS kojeg mogu da unapređujem kako želim. Napraviću od njega modernog Frankenštajna i biću zadovoljan sa tim što radim.

Noemstilok (CMS) bestplatan web sajt
Noemstilok (CMS) bestplatan web sajt

Šta je ovaj sajt?

Ovaj veb sajt (negova tehnička strana, ne sadržaj), koji je sada za besplatan, je izgrađen iz ljubavi prema programiranju. Dugogodišnji rad na drugim projektima i nikada da se ima vremena da se nešto uradi što je tvoje. E sada je došlo vreme i za to i to malo znanja - dok se može iskoristiti (stvari u programiranju se uvek menjaju), je ugrađeno u Noemstilok. I želja da se to podeli doprinosi da Noemstilok živi.

Sajt sam krenuo da radim u septembru 2018. godine. Odlučio sam da delim sajt sa drugima, jer za mene je to privilegija da odvojim malo Vašeg vremena da se posvetite nećemu što sam ja radio godinama.

Od čega je NoEmStilOK izgrađen?

Sajt je, u momentu pisanja ovoga dokumenta 2020-04-26, koristio sledeće komponente:

Šta sajt sadrži?

Sajt sadrži stranice u vidu datoteka koje je moguće menjati pomoću ugrađenog editora. 

Stranice za linkovanje u glavnom meniju

Stranice čijim sadržajem je moguće upravljati, menjati ga (početna, o nama, blog, kontakt i 3x10 stranica u grupi - padajući meni). Ove stranice su predefinisane, već napravljenje i fizički smeštene na lokaciju gde ih Noemstilok čita i prikazuje.

Stranice novosti (blog)

Ove stranice je moguće napraviti unosom slag-a (slug) i pritiskom na Napravi dugme. Ove stranice je takođe moguće menjati i uravljati njihovim sadržajem. Ali one su linkovane na početnoj i na strani novosti.