Оптимизација сајта за претраживаче (SEO)

SEO обухвата разне стратегије, посебно Оn-Page SEO који оптимизује појединачне веб странице за боље рангирање; Оff-Page SEO, који се фокусира на спољне факторе попут повратних веза; и Стратегију садржаја, која се врти око планирања и креирања привлачног садржаја.

On-Page SEO

Истраживање кључних речи

Идентификујте кључне речи релевантне за услуге које нудите. Алати попут Google's Keyword Planner, SEMrush или Ahrefs могу помоћи. Кључне речи би могле укључивати изразе као што су "развој прилагођеног софтвера", "програмер веб апликација", "full-stack програмер", итд.

Title Tag

Осигурајте да наслов ваше почетне странице буде описан и да укључује вашу примарну кључну реч. На пример: "Дејан Дозет: Фулл-Стацк програмер веб апликација."

Meta опис

Напишите привлачан мета опис који укратко описује ваше услуге и вештине, привлачећи потенцијалне клијенте да кликну.

Заглавља

Структурирајте свој садржај користећи заглавља (H1, H2, итд.). H1 треба да буде резервисан за главни наслов (вероватно ваше име и професију).

Садржај

  • Увод: Кратак опис о томе ко сте и шта радите.
  • Услуге: Истакните услуге које нудите (развој веб страница, креација мобилних апликација, итд.)
  • Портфолио: Прикажите своје најбоље радове са кратким описима.
  • Сведочанства: Ако имате рецензије или сведочења, прикажите их.
  • Блог: Ако пишете чланке, повежите се са својим најновијим или најпопуларнијим чланцима.

Интерна веза

Повежите се са другим деловима ваше веб странице. Ако поменете услугу коју пружате, повежите се на посвећену страницу о тој услузи.

Мобилна оптимизација

Осигурајте да је ваша почетна страница прилагођена мобилним уређајима, јер знначајан део корисника може долазити са мобилних уређаја.

Брзина учитавања

Користите алате попут Google PageSpeed Insights да проверите брзину ваше веб странице. Оптимизујте слике, користите кеширање и размислите о мрежи за испоруку садржаја (CDN) ако је потребно.

Шема ознака

Користите шема ознаке да бисте претраживачима пружили додатне информације о вашем пословању. На пример, постоји специфична шема за софтверске апликације.

OS je proces koji ubuhvata i ubrzavanje sajtova

Off-Page SEO

Backlinkovi

Квалитетни бацклинкови са угледних сајтова могу значајно повећати ауторитет ваше почетне странице. Размислите о писању гостујућих постова на техничким блоговима, учествовању на форумима за програмере или давању интервјуа као програмер.

Социјални медији

Поделите своју почетну страницу и портфолио на платформама попут LinkedIn, GitHub и Twitter. Комуницирајте са другим развој

Стратегија садржаја

Блоговање

Редовно објављујте чланке о трендовима у развоју софтвера, упутствима или студијама случаја ваших пројеката. Ово не само да показује вашу стручност, већ такође помаже у привлачењу органског саобраћаја.

Видео записи

Стварајте видео садржај, можда упутства или приказе ваших пројеката, и делите их на платформама попут YouTube-a.

 

Запамтите, SEO је игра на дуге стазе. Иако можда одмах нећете видети резултате, доследност и квалитет ће на крају довести до повећања органског саобраћаја на вашу почетну страницу.

 

Ако тражите услуге развоја софтвера највишег ранга, не тражите даље!

Шта нудим:

  • Развој веб страница: Претворите вашу идеју у потпуно функционалну веб страницу.
  • Креација мобилних апликација: Достигните вашу публику на сваком уређају.
  • Прилагођена софтверска решења: Софтвер прилагођен вашим пословним потребама.
  • Управљање базом података: Осигурајте да су ваши подаци структурирани, сигурни и доступни.
  • Консултације: Нисте сигурни где да почнете? Разговарајмо о најбољим технолошким решењима за ваше циљеве.

Са годинама искуства у техничкој индустрији, усавршио сам своје вештине како бих пружио само најбоље својим клијентима. Претворимо вашу визију у стварност. Контактирајте ме данас да започнемо ваш следећи дигитални пројекат!