Problem: problem ovde je što prilikom pravljenja zahteva za izdavanje sertifikata na IIS-u ne postoji (ispravna) šifra zemlje Srbija koja je odnedavno neophodna. Da bi se ovo prevazišlo potrebno je uraditi sledeće:

Kreirati zahtev pomoću onepssl alata, prvo ovde https://www.digicert.com/easy-csr/openssl.htm kreirati komandnu liniju za openssl alat. Zatim skinuti openssl alat (za Windows ovde; http://gnuwin32.sourceforge.net/packages/openssl.htm) i instalirati ga na server. Pokrenuti sledeću komandu da se zada putanja i sistemska varijabla do configuracione datoteke: "set OPENSSL_CONF=C:\Programme\GnuWin32\share\openssl.cnf".

Nazad na digicert-ov vebsajt, unesite podatke potrebne da se kreira zahtev i pritisnite dugme generate. Novo formiranu komandu sa desne strane kopirajte i unesite u komandnu liniju na serveru. U folderu gde ste izvršili komandu alat će da formira ".csr" i ".key" datoteke. ".csr" datoteku podnesite kao zahtev za sertifikat. Kada sertifikat bude pripremljen unesite (importujte) ga Windows folder sa sertifikatima. I odmah ga i izvezite ali kako je prikazano na ovom sajtu: https://www.markbrilman.nl/2012/07/openssl-error-no-certificate-matches-private-key-when-creating-pfx/, Znači treba da se izveze u bejz 64 formatu. Tako izvezeni sertifikat je potrebno kombinovati sa privatnim ključem pomoću ove komande: "openssl pkcs12 -export -out www.pfx -inkey www.key -in www.cer".

Zatim obrisati importovani sertifikat koji je u Windows folderu sa sertifikatima i importovati ovaj koji je "pfx" formatu.

Ako tražite usluge razvoja softvera najvišeg ranga, ne tražite dalje!

Šta nudim:

  • Razvoj veb stranica: Pretvorite vašu ideju u potpuno funkcionalnu veb stranicu.
  • Kreacija mobilnih aplikacija: Dostignite vašu publiku na svakom uređaju.
  • Prilagođena softverska rešenja: Softver prilagođen vašim poslovnim potrebama.
  • Upravljanje bazom podataka: Osigurajte da su vaši podaci strukturirani, sigurni i dostupni.
  • Konsultacije: Niste sigurni gde da počnete? Razgovarajmo o najboljim tehnološkim rešenjima za vaše ciljeve.

Sa godinama iskustva u tehničkoj industriji, usavršio sam svoje veštine kako bih pružio samo najbolje svojim klijentima. Pretvorimo vašu viziju u stvarnost. Kontaktirajte me danas da započnemo vaš sledeći digitalni projekat!