Како Вам је покретање сопственог веб сајта много боље него што мислите

Да ли сте веб програмер? Ако јесте - овај чланак је за Вас.


Мало веб дизајнера, веб програмера, веб професионалаца води своје веб странице. То је хипотеза за коју немам пуно података; а ипак, хипотеза се храни кроз много интеракција са колегама и вршњацима (који немају сопствен веб сајт) као и дугогодишњим посматрањем трендова кодирања (где Blogger, Medium, DEV, чак и GitHub уживају или су уживали популарност на нашем пољу).

Типичан аргумент зашто професионалци немају сопствене веб сајтове обично је то што се они не желе обавезати, било да су на време, новац (трошкови домена и хостинга) или напор (одржавање).

Лепо је имати нешто овако
Лепо је имати нешто овако - Photo by JOSHUA COLEMAN on Unsplash

То није - као што не може бити - вештина, јер говоримо о веб професионалцима где можемо да претпоставимо основну вештину.

То је понекад опсег, али ћемо га занемарити, јер опсег веб сајта може бити толико узан колико и само стварање и управљање истим. Обим тако мале величине сматрам занемарљивим.

Сада је сасвим у реду да људи донесу тај избор и одлуче да не покрену сопствени веб сајт. Ништа овде не пресуђује. Ипак, ево нечега:

Када је за веб сајт лоше оно што је за веб сајт добро

Недостаци које људи виде у погледу покретања сопствених веб сајтова заправо су предности. Погледајте чега смо се дотакли:

 • Посвећеност::
  • Време: Веб сајту је потребно време за подешавање и управљање њиме.
  • Новац: Веб сајт захтева одређено улагање за регистрацију домена и хостинг.
  • Дисциплина: Веб сајт захтева дисциплину да би је одржала и побољшала.

Сада ово изгледају као добри разлози да не поставите веб сајт - али то су управо разлози зашто као веб професионалац то треба да урадите. Зашто?

Посвећеност која Вам је потребна за сопствени веб сајт ознака је професионалаца, и то је оно што клијенти, послодавци и вршњаци поштују - и траже.

Одавде, сада, постаје још боље:

Добре стране покретања веб сајта

Које очигледне предности има поседовање сопствене веб странице?

 • Обука: Веб сајт вам омогућава да доживите, обучите и проучите све релевантне аспекте животног циклуса веб сајтова.
 • Портфељ: Веб сајт може да буде домаћин портфељу или да сам представља (део) портфеља.
 • Веродостојност: Веб сајт даје веродостојност Вашим изјавама о познавању или способности за професионални веб рад.
 • Управљање угледом: Веб сајт омогућава управљање Вашом репутацијом на мрежи. (У суштини, кога радије контролишете на првом месту за претрагу Вашег имена - Ви или Medium, Ви или DEV, Ви или GitHub?)

Ово је сјајна ствар и ово је све што добијате бесплатно - једном када одлучите да покренете сопствени веб сајт.

Покрените сопствени веб сајт

Све ове предности су оно што је поента овог чланка: Као веб професионалац, покретање сопствене веб странице је предност. Нема мане ако нисте заиста лоши у свом послу, у том случају би требало још више да покренете веб сајт.

С обзиром на све то, невољност и оклевање које понекад опажамо код колега, било да је то уздах када их се пита о њиховом веб сајту, или због изражавања пораза приликом повезивања њиховог DEV-а, медијума или Твитера као "њиховог" присуства на Интернету, је - чудно. („Чудно“ као у „тешко разумљиво с обзиром на све предности веб сајта“ - чудно.)

Све то онда мора радитије довести до обновљене препоруке: покрените сопствени веб сајт. Чак и ако је то само мала визит карта, покретање сопственог веб сајта много је боље за Вас него што мислите.

Ако тражите услуге развоја софтвера највишег ранга, не тражите даље!

Шта нудим:

 • Развој веб страница: Претворите вашу идеју у потпуно функционалну веб страницу.
 • Креација мобилних апликација: Достигните вашу публику на сваком уређају.
 • Прилагођена софтверска решења: Софтвер прилагођен вашим пословним потребама.
 • Управљање базом података: Осигурајте да су ваши подаци структурирани, сигурни и доступни.
 • Консултације: Нисте сигурни где да почнете? Разговарајмо о најбољим технолошким решењима за ваше циљеве.

Са годинама искуства у техничкој индустрији, усавршио сам своје вештине како бих пружио само најбоље својим клијентима. Претворимо вашу визију у стварност. Контактирајте ме данас да започнемо ваш следећи дигитални пројекат!