Везивање за IP адресу у 'IIS express'-у

Прво у конфигурационој датотеци ("C:\Users\{твоје корисничко име}\Documents\IISExpress\config\applicationhost.config") додати везивање:

<bindings>
  <binding protocol="http" bindingInformation="*:10080:localhost" />
  <binding protocol="http" bindingInformation="*:10080:192.168.1.2" />
</bindings>

Затим покренути следећу команду (са административним привилегијама)

  netsh http add urlacl url=http://localhost:10080/ user=everyone 
  netsh http add urlacl url=http://192.168.1.2:10080/ user=everyone

И треће отворити порт на фирволу рачунара на који се жели отворити преко IP адресе.

После овога ће бити могуће приступити сајту на оба начина.

Овај поступак је користан када желите да омогућите приступ вашој веб апликацији која је хостована на IIS Express не само преко локалне машине (localhost), већ и са других уређаја на истој мрежи користећи локалну IP адресу. На овај начин, омогућавате другим уређајима у вашој мрежи да приступе апликацији без потребе за додатним конфигурацијама на тим уређајима.

Везивање за IP адресу у IIS Express-у је посебно корисно у сценаријима када радите на тимским пројектима где више чланова тима треба да тестира апликацију са својих уређаја или када желите да тестирате апликацију на различитим уређајима (нпр. мобилним телефонима, таблетима) који су повезани на исту мрежу.

Први корак укључује модификацију конфигурационе датотеке "applicationhost.config" где се додаје ново везивање за локалну IP адресу. Ова датотека садржи све конфигурације за IIS Express и њена модификација омогућава серверу да слуша захтеве на специфичној IP адреси и порту.

Други корак је додавање правила за URL резервације помоћу команде netsh http add urlacl. Ова команда резервише наведене URL-ове за приступ, што је неопходно како би се омогућио приступ апликацији са датих URL-ова. Мора се покренути са административним привилегијама како би извршила потребне измене у систему.

Трећи корак је отварање портова на фирволу. Ако фирвол није правилно конфигурисан, чак и након додавања везивања и резервисања URL-ова, приступ апликацији може бити блокиран. Отварањем одговарајућих портова на фирволу осигуравате да сви захтеви упућени на IP адресу и порт могу да стигну до IIS Express-а.

Укратко, након што пратите ове кораке, бићете у могућности да приступите вашој веб апликацији хостованој на IIS Express-у са било ког уређаја у вашој локалној мрежи користећи IP адресу рачунара на којем је апликација хостована. Ова конфигурација је врло корисна за тестирање и развој апликација у мрежном окружењу.

Ако тражите услуге развоја софтвера највишег ранга, не тражите даље!

Шта нудим:

  • Развој веб страница: Претворите вашу идеју у потпуно функционалну веб страницу.
  • Креација мобилних апликација: Достигните вашу публику на сваком уређају.
  • Прилагођена софтверска решења: Софтвер прилагођен вашим пословним потребама.
  • Управљање базом података: Осигурајте да су ваши подаци структурирани, сигурни и доступни.
  • Консултације: Нисте сигурни где да почнете? Разговарајмо о најбољим технолошким решењима за ваше циљеве.

Са годинама искуства у техничкој индустрији, усавршио сам своје вештине како бих пружио само најбоље својим клијентима. Претворимо вашу визију у стварност. Контактирајте ме данас да започнемо ваш следећи дигитални пројекат!