Прављење веб сајтова где је садржај најважнији

Молим вас проверите услуге развоја веб сајтова које нудим:

 • Дизајн и развој веб сајтова: Креирање прилагођених веб сајтова од нуле.
 • Развој е-трговине: Израда онлајн продавница и е-трговинских платформи.
 • Развој система за управљање садржајем (CMS): Развој и прилагођавање CMS платформи попут WordPress-а.
 • Развој веб апликација: Израда интерактивних веб апликација користећи веб компоненте.
 • Респонзивни дизајн веб сајтова: Обезбеђивање да веб сајтови раде добро на разним уређајима и величинама екрана.
 • SEO услуге: Оптимизација веб сајтова за претраживаче ради побољшања видљивости и рангирања.
 • Одржавање и подршка веб сајтова: Пружање сталне подршке, ажурирања и одржавања за веб сајтове.
 • Развој и интеграција API-ја: Креирање и интеграција API-ја за повезивање различитих сервиса и апликација.
 • UI/UX дизајн: Дизајнирање корисничких интерфејса и искустава за веб сајтове и веб апликације.
 • Веб хостинг и управљање доменима: Пружање хостинг решења и управљање доменима. (трећа страна)

У свету дигиталног маркетинга садржај је најважнији, сјајан садржај и даље је кључни елемент успешних веб сајтова и развој квалитетног садржаја увек се добрим врати. Веб сајт је најбољи маркетиншки алат на интернету којег можете имати, нон-стоп доступан, а трошкови одржавања минимални. Моја мисија је да помогнем да се Ви квалитетно презентујуте на ввв и Ваш садржај рангира што боље на претраживачима. Да бих то постигао, користим различите брзе, оптимизоване и функционално богате системе за управљање садржајем. За више информација о различитим решењима која нудим, молим вас посетите моју страницу са производима за развој веба. А што се тиче финалног изгледа сајта он ће бити дизајнирати по Вашем захтеву. Што значи да ће се израда Вашег веб сајта, углавном односити на његов садржај.

Међутим, пре него што почнемо наше путешествије грађења на ввв-у молим Вас да погледате које све врсте сајтова постоје и одлучите коју би сте Ви желели да радимо и, ако нисте већ погледали шта други могу да понуде у вези са овом тематиком, погледајте неке од фирми овде. Такође прочитајте и чланак на википедији у вези са веб дизајном и израдом веб сајтова. Наиме, врло је важно да будете бар добро информисани шта се све ради и ко то све ради, пре него што се одлучите за прављење сајта, а погледајте и неке моје радове, па идемо даље на темусадржаја.

САДРЖАЈ Вашег веб сајта је најважнији!

 1. Квалитетан садржаја веб сајта
 2. Хијерархија и повезивање веб страница помоћу линкова (почетна страница, остале странице, блог, одлазне везе и др.),
 3. Укључивање друштвених мрежа у веб сајт. и писање по блоговима

У свету дигиталног маркетинга садржај је најважнији и то је тако већ неко време. Иако су се развијали стилови и изглед веб сајтова, корисничке поставке су се мењале и алгоритми прилагођавали, сјајан садржај и даље је кључни елемент успешних веб сајтова. А то се вероватно неће ускоро променити.

Стварање садржаја може изгледати као гњаважа, било да сами креирате садржај или плаћате неког да то уради за Вас. Али оно што многи људи не схватају је да се време, труд и новац који се улажу у развој висококвалитетног садржаја за Ваш веб сајт увек добро врате. Ако желите да максимизирате поврат на својој инвестицији у веб сајт, осигурајте да је Ваш веб сајт попуњен релевантним, доступним садржајем.

Прављење сајта са добрим садржајем

 1. Омогућује Вам повезивање са клијентима и потенцијалним купцима

Садржај веб сајта, потенцијалним купцима, даје први поглед на Ваше предузеће или организацију. У идеалном случају, информише их ко сте, шта радите и како можете да им помогнете. Служи и за приказивање Вашег знања и стручности, помажући Вам да се поставите као вредан ресурс и ауторитет у Вашој професији у очима потенцијалних купаца. Ако све пође добро, садржај помаже да се убеде потенцијални купци да би требало да баш Вас изаберу у односу на Ваше конкуренте. Иако фантастичан дизајн веб страница може да ангажује клијенте и потенцијалне купце, садржај и информације које пронађу на Вашој веб страници помажу вец́ини потрошача да одлуче да ли желе да сарађују са Вашом организацијом или не.

 1. Утиче на то где се налазите у резултатима претраживача

Иако су потенцијални купци једна (примарна) публика за садржај Вашег веб сајта, друга једнако важна публика проводи време на Вашем садржају: претраживачи. Ако желите да будете пронађени на Интернету, стварање неопходног садржаја за претраживаче који је препун кључних речи, фраза и концепата који се односе на Вашу организацију је неопходан.

Резултати претраживача су веома усмерени на садржај, што значи да место где сте сврстани у резултате претраживања на Гоогле-у и другим претраживачима има пуно везе са садржајем на Вашом веб сајту. Имајући прегршт релевантног садржаја на Вашем веб сајту, прилагођеном за претраживаче значајно ће Вам помоћи када је у питању бити пронађен на мрежи (а ово Вам ја све говорим из искуства).

Како до веб сајта?

Прављење веб сајта обухвата неколико фаза од момента упознавања са тематиком веб сајта до његовог пуштања у рад. Следе кључни кораци потребни за успешну израду веб презентације:

 1. Кроз разговоре долазимо до сазнања које су Ваше стварне потребе и циљ Вашег онлајн присуства на веб-у. Коју врсту сајта желите?
 2. Анализирамо конкуренцију: какав је њихов положај на Гугл СЕРП, шта они пишу, где они имају повратне везе (backlinks)
 3. Пре почетка прављења веб сајта дефинишемо Ваш бренд. Брендирање је неопходно да би корисници, једном када посете Ваш сајт уочили Ваш бренд и касније Вас у претраживачу тражили управо преко назива бренда.
 4. Потом креће стварно прављење сајта: дизајнирам видљиви део сајта да одговара Вашим захтевима, а према потреби кодирам ствари у позадини да омогућим посебне функције које сте тражили. Током прављења сајта константно проверавам квалитет дизајнираних страница (в3 валидатор) и кôда у позадини, као и брзину и остале параметре на web.dev све из разлога да би смањио потребе за исправкама касније, а одржао квалитет.
 5. Радимо заједно на садржају Вашег веб сајта. Водимо рачуна да текст буде јасан и смишљен и да при врху испишемо најважније а при дну оно мање битно.
 6. Када је сајт завршен постављам га на Веб Хостинг по Вашем избору и сајт постаје одмах оперативан.
 7. На Вама је онда даље да водите рачуна да квалитет садржаја страница остане на високом нивоу.

Ако Вам је ово довољно да се одлучите да сарађујемо пошаљите ми емаил овде или ме позовите на телефон: +38163483494.

Да није само у питању садржај...

Брзина отварања страница је такође један од кључних фактора о којој треба водити рачуна приликом прављења сајтова, али овде је брзина већ уграђена у сајт који Вам нудим, тако да ту имамо посао мање 😃

Значи једноставност у прављењу сајта, чист програмерски код у позадини сајта гарантују квалитетан сајт. Поред тога битан је и дизајн, атрактиван и лепо дизајниран сајт сви желе да имају, мада то није лако постићи, јер дизајн полази од осећаја за лепо, а то је опет субјективна ствар сваког од нас. И доста квалитетног садржаја, јер само квалитетан садржај може да Вас рангира у претраживачима (СЕРП). Наравно, веб је изграђен на линковима значи да ћете морати све лепо линковати да би се те линковане речи појавиле у листингу претраживача. Прављење сајтова подразумева садржај са доста линкова.

Веб странице које овде помињем су делимично статичке а делимично динамичке. Сајт је израђен у ПХП технологији и постоје бројни параметри које сајт динамички мења током извршавања на веб серверу. Док странице које уносите путем ЦМС конзоле, која је уграђена у овај сајт, су статичке.

Веб сајт за разлику од класичних апликација (програма) је у основи исти на рачунару и на мобилном уређају /таблету. Кажем у основи, јер без проблема може да се прилагоди на све уређаје наравно, ако је добро програмиран.

Изглед веб сајта на мобилном уређају
Изглед веб сајта на мобилном уређају
Изглед веб сајта на рачунару
Изглед веб сајта на рачунару

Као што можете да видите, страница се прилагођава величини екрана које уређаји поседују.

Зато ако сте мала фирма, организација са ограниченим буџетом или појединац јавите ми се да заједно направимо добар сајт.

Ценовник прављења сајтова

Ценовник можете погледати овде.

Ако тражите услуге развоја софтвера највишег ранга, не тражите даље!

Шта нудим:

 • Развој веб страница: Претворите вашу идеју у потпуно функционалну веб страницу.
 • Креација мобилних апликација: Достигните вашу публику на сваком уређају.
 • Прилагођена софтверска решења: Софтвер прилагођен вашим пословним потребама.
 • Управљање базом података: Осигурајте да су ваши подаци структурирани, сигурни и доступни.
 • Консултације: Нисте сигурни где да почнете? Разговарајмо о најбољим технолошким решењима за ваше циљеве.

Са годинама искуства у техничкој индустрији, усавршио сам своје вештине како бих пружио само најбоље својим клијентима. Претворимо вашу визију у стварност. Контактирајте ме данас да започнемо ваш следећи дигитални пројекат!