Optimizacija sajta za pretraživače (SEO)

SEO obuhvata razne strategije, posebno On-Page SEO koji optimizuje pojedinačne web stranice za bolje rangiranje; Off-Page SEO, koji se fokusira na spoljne faktore poput povratnih veza; i Strategiju sadržaja, koja se vrti oko planiranja i kreiranja privlačnog sadržaja.

On-Page SEO

Istraživanje ključnih reči

Identifikujte ključne reči relevantne za usluge koje nudite. Alati poput Google's Keyword Planner, SEMrush ili Ahrefs mogu pomoći. Ključne reči bi mogle uključivati izraze kao što su "razvoj prilagođenog softvera", "programer veb aplikacija", "full-stack developer", itd.

Title Tag

Osigurajte da naslov vaše početne stranice bude opisan i da uključuje vašu primarnu ključnu reč. Na primer: "Dejan Dozet: Full-Stack programer veb aplikacija."

Meta opis

Napišite privlačan meta opis koji ukratko opisuje vaše usluge i veštine, privlačeći potencijalne klijente da kliknu.

Zaglavlja

Strukturirajte svoj sadržaj koristeći zaglavlja (H1, H2, itd.). H1 treba da bude rezervisan za glavni naslov (verovatno vaše ime i profesiju).

Sadržaj

  • Uvod: Kratak opis o tome ko ste i šta radite.
  • Usluge: Istaknite usluge koje nudite (razvoj veb stranica, kreacija mobilnih aplikacija, itd.)
  • Portfolio: Prikazujte svoje najbolje radove sa kratkim opisima.
  • Svedočanstva: Ako imate recenzije ili svedočenja, prikažite ih.
  • Blog: Ako pišete članke, povežite se sa svojim najnovijim ili najpopularnijim člancima.

Interna veza

Povežite se sa drugim delovima vaše veb stranice. Ako pomenete uslugu koju pružate, povežite se na posvećenu stranicu o toj usluzi.

Mobilna optimizacija

Osigurajte da je vaša početna stranica prilagođena mobilnim uređajima, jer značajan deo korisnika može dolaziti sa mobilnih uređaja.

Brzina učitavanja

Koristite alate poput Google PageSpeed Insights da proverite brzinu vaše veb stranice. Optimizujte slike, koristite keširanje i razmislite o mreži za isporuku sadržaja (CDN) ako je potrebno.

Shema oznaka

Koristite shema oznake da biste pretraživačima pružili dodatne informacije o vašem poslovanju. Na primer, postoji specifična shema za softverske aplikacije.

OS je proces koji ubuhvata i ubrzavanje sajtova

Off-Page SEO

Backlinkovi

Kvalitetni backlinkovi sa uglednih sajtova mogu značajno povećati autoritet vaše početne stranice. Razmislite o pisanju gostujućih postova na tehničkim blogovima, učestvovanju na forumima za programere ili davanju intervjua kao programer.

Socijalni mediji

Podelite svoju početnu stranicu i portfolio na platformama poput LinkedIn, GitHub i Twitter. Komunicirajte sa drugim programerima i tehničkim zajednicama.

Lokalni SEO

Ako pružate usluge na specifičnom području, osigurajte da ste navedeni na Google My Business i optimizujte za lokalne ključne reči.

Strategija sadržaja

Blogovanje

Redovno objavljujte članke o trendovima u razvoju softvera, uputstvima ili studijama slučaja vaših projekata. Ovo ne samo da pokazuje vašu stručnost, već takođe pomaže u privlačenju organskog saobraćaja.

Video zapisi

Stvarajte video sadržaj, možda uputstva ili prikaze vaših projekata, i delite ih na platformama poput YouTube-a.

 

Zapamtite, SEO je igra na duge staze. Iako možda odmah nećete videti rezultate, doslednost i kvalitet će na kraju dovesti do povećanja organskog saobraćaja na vašu početnu stranicu.

 

 

Ako tražite usluge razvoja softvera najvišeg ranga, ne tražite dalje!

Šta nudim:

  • Razvoj veb stranica: Pretvorite vašu ideju u potpuno funkcionalnu veb stranicu.
  • Kreacija mobilnih aplikacija: Dostignite vašu publiku na svakom uređaju.
  • Prilagođena softverska rešenja: Softver prilagođen vašim poslovnim potrebama.
  • Upravljanje bazom podataka: Osigurajte da su vaši podaci strukturirani, sigurni i dostupni.
  • Konsultacije: Niste sigurni gde da počnete? Razgovarajmo o najboljim tehnološkim rešenjima za vaše ciljeve.

Sa godinama iskustva u tehničkoj industriji, usavršio sam svoje veštine kako bih pružio samo najbolje svojim klijentima. Pretvorimo vašu viziju u stvarnost. Kontaktirajte me danas da započnemo vaš sledeći digitalni projekat!