Svi znamo da je Wordpress besplatan, kao i more drugih web rešenja, ali kako da postavimo to "besplatno" rešenje na internet kada se domen i web hosting naplaćuju?

Većina od linkova na Google će da Vam kaže da se iza njihovog linka nalazi stvarno sve besplatno, a onda kada odete tamo videćete kako to "besplatno" prelazi u "jeftino" što je, složićete se, ogromna razlika.

Međutim postoje sajtovi koji stvarno nude besplatna rešenja. Jedan ovakav sajt je i www.biz.nf

Dovoljno je da na njihovom sajtu odaberete uslugu besplatan hosting, registrujete se i onda ćete imati opciju da dodate i jedan besplatan domen. Međutim, budite oprezni, posto koliko vidim google prepoznaje backlink sa tog domena kao c1.biz.

Besplatno
Bestplatno je! - Photo by William White on Unsplash

Sledeći sajt je g-hosting.rs, kao i prethodni on ima potpuno besplatan hosting. Domen ćete morati da platite, ali hosting ne. Sa njima imam iskustva, oni nemaju cPanel već imaju neko njihovo rešenje tako da nećete baš imati previše opcija na raspolaganju, ali hej! pa ovaj hosting je besplatan! Ako preuzmete ovaj web sajt - NoEmStilOK (demo je ovde) možete da ga postaviti na taj hosting i imaćete potpuno operativan sajt za male pare (samo domen morate platiti). Napomena, da bi NoEmStilOK radio na tom besplatnom hostingu on mora da bude pokrenut na verziji PHP 7.3 i da ima Imagick instaliran isto

Stvarno vredna stvar, preporučujem.

Ako niste zadovoljni sa besplatnim hostingom onda Vam preporučujem plaćeni hosting kod unlimited.rs