Izrada programa, programiranje za Windows

Danas, u eri sveprisutnog interneta i internet aplikacija koje se pokreću u pretraživačima, klasične (desktop) aplikacije i dalje zadržavaju svoju važnost. Ako niste upoznati sa programiranjem, predlažem da pročitate članak na Vikipediji o programiranju kako biste stekli osnovno razumevanje procesa i obuhvata. Takodje pogledajte i neke od mojih dosadašnjih radova i upoznajte se sa mojim programerskim znanjem.

Prednost klasičnih aplikacija

Prednosti klasičnih aplikacija uključuju pouzdanost, sigurnost i brzinu rada. Zbog njihove nezavisnosti od internet konekcije, klasične aplikacije su uvek dostupne na vašem računaru. Takođe, budući da ne moraju biti izložene internetu, često su bezbednije od internet prezentacija. Brzina rada je još jedna prednost, jer klasične aplikacije često koriste lokalne mreže i resurse, što ih čini bržim od internet aplikacija.

Koje se klasične aplikacije danas uglavnom prave?

Danas se uglavnom izrađuju klasične aplikacije poput računovodstvenih programa, ERP sistema, programa za manipulaciju datotekama, kao i uslužne (pozadinske) aplikacije koje rade u pozadini računarskog sistema.

Vreme potrebno za izradu

Vreme potrebno za izradu klasične aplikacije obično je kraće od vremena potrebnog za izradu internet aplikacije istog tipa. Razlog za to je nezavisnost klasičnih aplikacija od ostalih servisa koji su potrebni za njihovo pokretanje.

Postupak izrade aplikacije

Ako želite da izradim aplikaciju za vas, prvo mi pošaljite što više informacija o vašim potrebama, crtežima, sličnim aplikacijama i detaljima. Programiranje je vrlo precizan posao, pa što više informacija dobijem, bolje ću razumeti vašu viziju i pružiti vam najbolje moguće rešenje.

Nakon što dobijem sve informacije, napraviću plan rada, proceniti vreme potrebno za izradu aplikacije i započeti sa radom. Izrada aplikacije obuhvata sledeće korake:

 1. Pravljenje projekta u izabranom programskom jeziku i pravljenje glavne forme, kao i forme za prijavu (ako je to potrebno)
 2. Konfiguracija parametara sistema i njihovo učitavanje u program
 3. Kreiranje baze podataka (lokalne ili mrežne)
 4. Izrada glavnog prozora aplikacije
 5. Izrada ostalih prozora

Prozori aplikacije, u slučaju ako se aplikacija koristi za pristup bazi podataka, sadrže sledeće:

 1. Panele za grupisanje i odvajanje kontrola (dugmadi, lista i dr.)
 2. Izbornici (meniji), gornji kao i na kontrolama
 3. Liste za prikaz podataka, pomoću lista se određuje i koji podaci će biti izmenjeni ili obrisani
 4. Dugmad za akcije snimanja podataka i dr.

U toku izrade aplikacije, redovno ću vam slati izveštaje o napretku i planovima za naredni period. Takođe, bićemo u kontaktu za dodatne informacije i rasprave o projektu.

Cena programiranja

- Ja izrađujem računarske programe za Windows platformu, kontaktirajte me ako Vam je program potreban.

 

Ako tražite usluge razvoja softvera najvišeg ranga, ne tražite dalje!

Šta nudim:

 • Razvoj veb stranica: Pretvorite vašu ideju u potpuno funkcionalnu veb stranicu.
 • Kreacija mobilnih aplikacija: Dostignite vašu publiku na svakom uređaju.
 • Prilagođena softverska rešenja: Softver prilagođen vašim poslovnim potrebama.
 • Upravljanje bazom podataka: Osigurajte da su vaši podaci strukturirani, sigurni i dostupni.
 • Konsultacije: Niste sigurni gde da počnete? Razgovarajmo o najboljim tehnološkim rešenjima za vaše ciljeve.

Sa godinama iskustva u tehničkoj industriji, usavršio sam svoje veštine kako bih pružio samo najbolje svojim klijentima. Pretvorimo vašu viziju u stvarnost. Kontaktirajte me danas da započnemo vaš sledeći digitalni projekat!